Легендарната шведска поп група АББА се завръща на международната сцена. Любимците на поколения меломани издават студиен соло албум с 10 песни, след 40-годишна пауза.

Албумът се казва Abba Voyage и ще излезе на 5 ноември тази година. Предвидени са и серия  “революционни” концерти, на които квартетът ще бъде представен от свои виртуални копия.

Виртуалните “аббатари” са създадени, като в рамките на 5 седмици участниците в групата са били заснети от 160 камери, за да се постигне максимално автентичен резултат.  За концертите ще бъде изградена и  специална “арена”, на която ще се изявява група от 10 души.

Две от песните от албума вече бяха представени – I Still Have Faith In You бе пусната в интернет пространството с видео от архивни снимки. Втората песен се нарича Don’t Shut Me Down и вече е сравнявана с класиката The Day Before You Came.

Концертите ще се проведат в Лондон и ще включват 22 песни, включително и класики на АББА. Премиерата на шоуто е на 27 май 2022 г., като концертите ще се състоят 6 пъти седмично с цени на билетите, започващи от 21 паунда. Продажбата на билети започва на 7 септември.