Коса + шапка = на проблеми

Зимните неволи тепърва предстоят

Сезонът на шапките е точно зад ъгъла, така че е време да се подготвиш за него и да се запасиш с куп идеи. Как да разнообразиш прическата си през есенно-зимния период и в същото време да изглеждаш стилно? Събрахме седем от най-добрите!

ДВЕ ПЛИТКИ

С навлизането на тенденцията за ученическа естетика, плитките отново станаха популярни. Затова е време да си припомним за ученическите години и спокойно да сплетеш косата си на две плитки (от двете страни). Освен това прическата се прави само за няколко минути, а с шапка изглежда също толкова добре, колкото и без нея.

pastedGraphic_1.pngpastedGraphic_2.pngpastedGraphic_3.pngpastedGraphic_4.png

КЪДРИЦИ

Честно казано, с пусната коса най-често носиш шапка, нали? Но дори и тази опция може да добави женственост – направи си къдрици. С тях косата ще изглежда визуално по-плътна и по-обемна.

pastedGraphic_5.pngСнимка: iStock

ОПАШКА

Можеш да забравиш за конската опашка с шапка, но не и за ниската опашка… с шапка. Може да се носи с всякакъв вид шапка, било то панама, шапка с козирка или барета. Основното правило е да си направиш опашката на най-ниското ниво. Така че да изглежда хармонично с всяка шапка.

НИСЪК КОК

С кок, както и с опашка, трябва да избереш най-ниското ниво, така че прическата да е удобна за носене. И в двата варианта можеш да добавиш кичури, които падат отстрани – те ще направят визията ти по-небрежна и по-малко строга.

pastedGraphic_6.png

МИНИ ПЛИТКИ

Друг начин да съответстваш на ученическата естетиката е да си направиш мини плитки по цялата глава. Малките плитки станаха особено популярни в началото на това лято, така че пристигането на есента не е причина да забравяме за тях. Ако нямаш достатъчно търпение да си направиш плитки по цялата глава, сплети на няколко на различни места, а останалата част от косата остави пусната.

МОМЧЕШКА ПРИЧЕСКА

Ако имаш къса прическа, с която не можеш да направиш нито една от гореизброените прически, изборът е само стилът на „момчето“. Ще бъде студено да ходиш изобщо без шапка, така че не се колебай да изглеждаш малко по-седмокласнишки (особено след като това отдавна е престанало да се смята за нещо странно!).

СТРАНИЧЕН ПЪТ

Друг начин да разнообразиш разпуснатата коса е да си направиш страничен път. Тази техника е една от любимите сред фризьорските предпочитания през 90-те години и продължава да бъде такава и до днес. Можеш да провериш това, като просто погледнеш последните актуални визии на Ким Кардашиян, Бела Хадид и други звезди.

Коса + шапка = на проблеми

Зимните неволи тепърва предстоят!

Източник: www.cosmopolitan.bg