7-годишен видинчанин  е сред победителите в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

Творбата на Александър Кръстев е класирана първа сред рисунките на негови връстници. 29 деца от област Видин участваха със свои рисунки в националния етап на Международния конкурс  „С очите си видях бедата” – 2018 г.

Церемонията по награждаването на победителите се проведе миналата седмица в Националния дворец на децата в столицата.

Александър Кристиянов Кръстев от Детска градина „Русалка”, филиал „Здравец” – град Видин спечели първо място във възрастова група 7-10 години –  категория „Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование”.

Малчуганът и неговите родители присъстваха на награждаването. Отличените 41 млади творци от цялата страна получиха грамоти и предметни награди.

Гости на тържеството бяха Милко Бернер – зам.-министър на вътрешните работи, главен комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН-МВР, Татяна Досева – директор на Националния дворец на децата, педагози, директори на училища, родители.

Проявата се провежда с подкрепата на Секретариата на Откритото частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа (EUR-OPA). Организатори са ГДПБЗН, МОН и Национален дворец на децата.

За първа година в международния раздел на конкурса за детска рисунка участваха ученици от Гърция и Азърбайджан. До сега в проявата със свои творби са се включвали и деца от Сърбия, Пакистан, Малайзия, Филипини, Индонезия, Китай, Иран, Ирак и Индия.