Времето за коледните празници неусетно наближава, затова е време да планирате как ще ги прекарате, къде ще празнувате и кого желаете за своя компания. Обикновено за Коледа много семейства си вземат отпуска, която им позволява да пътуват извън тяхното населено място, за да усетят по специален начин празника. Има и такива, които спазват традицията да събират цялото семейство у дома около празничната маса.

Въпреки че много от европейските коледни базари през тази година ще останат затворени и пътуването до тях не е препоръчително, можете все пак да внесете малко от чуждестранния коледен дух у дома с белгийски пралине, френско шампанско или ирландско уиски, които ще откриете в новата кауфланд брошура. А ако не желаете да се оставяте на течението и да избирате къде да прекарате светлите празници в последния момент, Ви предлагаме няколко идеи за прекрасна Коледа извън дома.

Идея №1: Коледа в български зимен курорт 

Обикновено за Коледа в България вече има сняг по планините, затова ако изберете някой от нашите родни зимни курорти, със сигурност няма да съжалявате. Ще имате възможност да прекарате активна почивка в снежни забавления с децата или с приятели. Можете да карате ски, да се пързаляте с шейни, да се целите със снежни топки или да опитате някой от по-екзотичните зимни спортове, като сноуборд… и вариантите не свършват дотук. Представете си всичко това, съчетано с празника Коледа, чието празнуване ще бъде организирано от ресторанта на хотела. Това ще Ви спести часове на готвене, подреждане у дома за приемане на гости и още цял  куп грижи.

Идея №2: Коледа в частна вила 

Ако престоят в хотел не Ви е по вкуса или по джоба, бихте могли да наемете самостоятелна къща или вила в планината, където да прекарате Коледа с приятелите си в голяма компания. За разлика от почивката в хотел, тук няма да имате предварително подготвена програма с куверти, а ще трябва да се погрижите за веселието и храната сами, но и ще платите значително по-малка сума за почивката. А и за какво Ви е програма, след като ще сте в най-добрата компания?

Идея № 3: Коледа в съседна държава 

Ако не сте се възползвали от лятото, за да посетите Гърция или Турция, бихте могли да изберете подходяща дестинация именно за коледните празници. Обикновено най-предпочитани са тези две държави, затова има опасност да попаднете в пренаселен хотел. Друг вариант би бил да изберете Сърбия или Румъния, които предлагат атрактивни исторически дестинации. Не са малко и българите, които пътуват до Скопие или Охрид в Северна Македония, които градове също предлагат отлично отпразнуване на коледните празници.

Идея № 4: Коледа на плажа

Ако пък студеното време и снегът не са Ви по вкуса, можете да прекарате Коледа в екзотична и топла дестинация, като Дубай, Израел или Тунис. Можете да резервирате хотел на Карибите или на Тенерифе, където със сигурност няма да ви е скучно. Тук ще можете да прекарате коледните празници на плажа и да си починете от студеното време.

Идея № 5: Не е задължително Коледата у дома да е скучна 

Дори и да сте решили, че не желаете да пътувате надалеч за Коледа, това съвсем не означава, че трябва да прекарате празника скучно. Има много места в или около града, който живеете, където можете да прекарате прекрасно със семейството си часове наред. А ако разнообразите коледната си ваканция, като посещавате всеки ден ново и различно място за по няколко часа на ден, можете определено да се почувствате като на истинска почивка. Такива места биха могли да бъдат градски парк, гора, езерце или друга природна забележителност извън населеното място, където живеете. Използвайте свободното си време тази Коледа, за да излезете сред природата и да й се насладите!

Надяваме се, че нашите 5 идеи за приятно прекарване на коледните и новогодишните празници са Ви харесали и за тази Коледа ще се възползвате от някоя от тях.