През последните десетилетия ръчните часовници стават все по-популярни както сред жените, така и сред мъжете.

Забавен факт: ръчните часовници са се носели само от жени през XIX-ти век, главно с цел красота, а не с функция за отчитане на времето. Предполагаме, че това все още се прилага и в наши дни. Тъй като жените главно разглеждат ръчните часовници като вид аксесоар, те са склонни да се грижат най-много за външния вид на часовника.

Съгласни сме, че е изключително важно жените да избират часовник, който отговаря на техния стил. Обаче външният вид е само един от многото критерии, които дамите трябва да вземат предвид, когато купуват часовник. В тази публикация ви даваме 4 съвета, които ще помогнат на дамите да изберат най-подходящия дизайнерски ръчен часовник.

 

  I. Механизмът

Не много дами там се интересуват от техническите спецификации на часовника. Важно е обаче да се разбере, че задвижването е сърцето на часовника. Без добър механизъм часовникът няма да работи правилно.

Няма съмнение, че швейцарските механизми все още са най-добрите. Що се отнася до вида задвижване, можете да помислите между механично движение или кварцово (с батерия).

Механичното движение изглежда интересно предвид високото ниво на майсторство и първокласното качество на техническите детайли. Този вид движение обаче изисква повече усилия за поддръжка. Ако е с ръчно навиване, не трябва да забравяте да го навивате периодично. Ако часовникът е „самонавиващ се“, с други думи, автоматично движение, трябва да го носите често или да използвате автоматична кутия за навиване на часовник, за да осигурите точността на часовника.

В противен случай кварцовото движение може да бъде интелигентен избор. Захранван от батерията, кварцовите часовници са по-точни и по-евтини от механичните. При този тип движение е необходимо да смените батерията само след 2-3 години в съответствие с инструкциите на производителя или когато батерията е изтощена.

  II. Подходящ модел за вашата кожа

В зависимост от облеклото и ситуациите, можете да изберете часовник, който е най-подходящ за вас. Ако сте в офис дрехи по време на срещи или непринудени дейности, минималистичен часовник с обикновен циферблат може да бъде чудесен избор. От друга страна, часовник украсен със скъпоценни камъни, може да е най-подходящ за комбиниране на изискани рокли за престижно или специално събитие.

Подобно на другите видове аксесоари, струва си да помислите как материалите и декорациите за часовници отговарят на вашия тон на кожата. Вярваме, че изборът на часовник, който отговаря на вашата кожа, ще подобри невероятно външния ви вид.

  1. Начини за определяне на цвета на кожата ви

Тоновете на кожата обикновено попадат в една от двете категории: хладно или топло. Можете да идентифицирате тона на кожата си, като погледнете цвета на вената в ръцете си.

Студените тонове на кожата се характеризират със синкави вени. Ако имате хладен тон на кожата, може да забележите розови или розовочервени нюанси, когато се гледате в огледалото.

От друга страна, топлите тонове на кожата се разпознават по зеленикаво оцветени вени. Когато се гледа в огледалото, човек с топъл тон на кожата може да наблюдава жълти или златисто-кайсиеви нюанси.

  1. Материал на корпуса на часовника

Дама с хладен тон на кожата ще изглежда най-добре, носейки часовник с верижка от неръждаема стомана, сребро или бяло злато.

За разлика от тях, ръчните часовници със златен или розово-златен калъф ще бъдат най-добрият избор за жени с топъл тон на кожата.

  1. Скъпоценни камъни

Студените тонове на кожата ще се поберат с диаманти и такива каменни нюанси като розово, синьо, червено и магента. Следователно часовник, украсен с диаманти, рубин, син сапфир, аквамарин или изумруд, може да бъде ласкателен избор.

Жените с топли тонове на кожата трябва да помислят за скъпоценни камъни със земни нюанси като александрит, цитрин, гранат или жълти диаманти.

III. Циферблатът

За жената размерът на циферблата не трябва да е твърде голям, но очевидно трябва да отговаря на размера на китката ви. Ние от Timebox.bg проведохме проучване за нашата колекция Classic и установихме, че повечето жени предпочитат часовници с диаметър на циферблата 34-38 мм.

Друг основен елемент, който трябва да имате предвид, е стъклото. Има три вида кристали за часовници, но сапфирният кристал е безспорно най-добрият избор.

IV. Каишка

Има много видове каишки, които можете да изберете. Тъй като обаче жените обикновено предпочитат различни тоалети, бихме ви предложили или да имате няколко часовника, или да имате сменяеми каишки, които да отговарят на всички ситуации.

Кожените каишки също могат да бъдат елегантен избор. Цветът на кожените каишки за вашите часовници трябва да съвпада с останалите елементи в облеклото ви. Например, ако имате черна кожена чанта или черни високи токчета, несъмнено трябва да изберете черна кожена каишка за часовника.

Освен това в наши дни е доста модерно да се използва плетена текстилна каишка NATO. Вярваме, че този вид каишка ще бъде подходяща за ежедневни или дейности на открито, или за комбиниране с активни дрехи.

Надявам се тази публикация да е била полезна. Не забравяйте да разгледате новата ни колекция с маркови дамски часовници. Може би ще успеете да намерите своя перфектен часовник.