20 хиляди безплатни билети отпуска Европейската Комисия за опознаване на Европа през 2020 г. Възможността се предоставя на всички 18-годишни младежи от ЕС, които могат да кандидатстват в кампанията “DiscoverEU” до 28 ноември 2019 г.

Кампанията се провежда за четвърти път, като основната й цел е да предостави възможност на младежите да пътуват из Европа и да се запознаят с  културно наследство на Европа, както и да развиват своите умения и знания.

Всички 18-годишни младежи в Европейския съюз могат да кандидатстват до 28 ноември 2019 г., ако желаят да се включат в инциативата в периода 1 април – 31 октомври 2020.

Участниците в DiscoverEU ще могат да се включат и в разнообразни мероприятия  в рамките на пътуването си.

Всяка година дейностите по DiscoverEU са свързани с приоритетна за ЕС тема. Фокусът на предстоящата кампания ще бъде

„Устойчива зелена Европа“.

Кандидатите трябва да имат навършени 18 години и да имат готовност да пътуват между 20.04.2020 и 31.10.2020 г. Максималният срок на пътуване е 30 дни.

Кандидатурите ще бъдат разгледани от специална комисия, която ще избере победителите. Кандидатите ще бъдат уведомени за резултатите от подбора през януари 2020, след като преминат тест за общи познания за Европейския съюз.

Одобрените кандидати ще могат да пътуват самостоятелно или в група до пет души, като по правило пътуванията се осъществяват с влак.

За подробности и участие можете да посетите официалната страница на инициативата.