Уникалният продукт вече залива над 30 световни пазара

Първата фабрика в Европа за биоразградими чаши от вафлени кори бе официално открита днес в индустриална зона “Тракия”. Лентата на иновативната млада компания Cupffee прерязаха новият министър на икономиката в служебното правителство Даниела Везиева и кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, пише Под тепето.

Във фабриката вече работят 30 души на 3 уникални машини, изработени по идея на изпълнителния директор Мирослав Запрянов от мощна австрийска фирма. Те бълват по 2,5 милиона ядливи чашки на месец.

Cupffee са пълнозърнести, диетични и щадящи околната среда. Чашите се продават на 30 пазара, предимно извън страната.

Българската компания вече работи с имена като Етихад, Manchester City, The Wall Street Journal и много други.

Каква е точната инвестиция, изпълнителният директор на фабриката запази в тайна, тъй като е изцяло частен проект.

Зад идеята на Мирослав Запрянов финансово са застанали “три бизнес ангела”, двама от които са Саша Безуханова и създателя на Тлерик Светослав Георгиев. Те са инвестирали в проекта му.

Амбицията на екипа, който вече е част от така наречената “зелена революция”, е до няколко години да имат още 3 машини и да разгърнат двойно производството.

По време на откриването кметът Здравко Димитров направи опит за шега и заяви съвсем сериозно, че смята да патентова израза “Да изядем по чаша кафе”. “Това ще е новият рефрен и държа да го патентоваме като мое лично изобретение”, каза Зико.