Дванадесетокласничката Василена Стефанова от ПГО „Елисавета Багряна” град Бяла Слатина спечели Второ място в III-та възрастова група, в раздел „ Есе, разказ, стихотворение” в петнадесетото издание на Националния  конкурс „ Златна есен – плодовете на есента”.

Василена Стефанова получи статуетка и грамота. Ученичката е представила  материал, озаглавен „Плодовете на есента“ с ръководител Галина Яхова, която също получи сертификат от МОН за високи педагогически и художествено-творчески постижения.

В конкурса са участвали 392 бр. рисунки, 57 бр. творби в раздел „Приложно изкуство”, в раздел за написване на есе, съчинение или стихотворение на същата тема –  87 творби. В надпреварата са се включили деца-творци от 96 школи, клубове, училища, читалища и самостоятелно участващи творци от 22 области от цяла България. Жури са били  специалисти в областта на изобразителното и приложното изкуство и специалист по български език и литература в съответствие със Статута на конкурса.

Жури в състав: Дамян Петров – художник; Велизар Захариев– скулптор; Снежана Нанкова – Старши учител „Български език и литература“.

Наградите бяха връчени на специална церемония в  „Музей на съвременното изкуство”- Севлиево.

Конкурсът бе организиран от Министерството  на образованието и науката, Националния дворец на децата и ЦПЛР- Детски комплекс „Йовков“.