Концертът „Звезди от бъдещето“ с участието на млади музикални таланти ще поднесе букет от виртуозни изпълнения в градската концертна зала на Враца на 30 ноември от 19.00ч.

В програмата: Виенявски – Концерт за цигулка и оркестър № 2, Неруда- Концерт за тромпет и оркестър – Ми бемол мажор, Шуберт- Балетна сюита “Розамунда”, Дворжак – Славянски танци.

Младите солисти Ренцо Ставрев – цигулка и Патрик Конов – тромпет ще чуем заедно със Симфониета-Враца, под диригентската плака на Момчил Томов.

Билети на касата на Читалище „Развитие“ и в деня на концерта в концертната зала.

 Ренцо Ставрев е роден през 2006г, в гр. Пловдив. Свири на цигулка от шестгодишна възраст и е ученик в Пловдивското музикално училище. Негови учители са Дарина Данкова и Мони Симеонов /САЩ/. Носител е на редица престижни награди от наши и мецдународни конкурси, сред които : Национален конкурс с международно участие „Орфеева дарба“, гр. София; майсторска цигулка на проф. Минчо Минчев от конкурс „цигулките на Минчо Минчев- Варненско лято“, гр. Варна; Международен конкурс за инструменталисти, гр. Перник; Международен конкурс „Охридски бисери“, гр. Охрид, Македония; Международен конкурс „Млади виртуози“, гр. София; Международен струнен конкурс, Ниш, Сърбия; Конкурс „Златен ключ“, гр. Пловдив; Международен конкурс за инструменталисти, гр. Велико Търново; Международен конкурс „Добрин Петков“, гр. Пловдив; Международен музикален конкурс, Белград, Сърбия; Международен конкурс за композитори, камерни ансамбли и инструменталисти Музиката и земята, гр. София; Международен конкурс за инструменталисти Flame, Париж, Франция.

Участвал е в майсторските класове на проф. Йосиф Радионов, проф. Гинка Гичкова, проф. Стойка Миланова, Мидори/САЩ/. От деветгодишна възраст свири и на виолончело, с преподавател Юлия Марковска. Като виолончелист печели конкурсите – „Млади виртуози“, гр. София; „Добрин Петков“, гр. Пловдив и Международен интернет конкурс, гр. Белград, Сърбия, Международен конкурс Йосф Славенски, гр. Белград, Сърбия.  Участвал е в майсторски класове на проф. Ромен Гариу/Франция/ и проф. Анатоли Кръстев.  През 2017-18г, Ренцо Ставрев участва в шест международни конкурса, на които спечели първи награди, получи и допълнителни такива, а именно – за солист на Камерен оркестър Орфей от ХIII Международен конкурс за млади изпълнители на класически мусикални инструменти, за най-добро изпълнение на произведение от испански автор от Хавиер Валдивиелсо, Директор на Институт Сервантес, София и награда на името на Васко Абаджиев от проф. Жени Милева от XXVI Международен конкурс Музиката и земята. Кандидатства в престижната Музикална академия Интерлокен, Мичиган, САЩ, в която получава най-високата стипендия за заслуги. След прослушване, печели мястото на концертмайстор в Intermediate Symphony Orchestra, с диригент Ориол Санс.  Ренцо Ставрев е най-младият носител на престижната наградата „Кристална лира“ , с която е отличен през 2018-та за спечелените награди и концертна дейност през изминалия концертен сезон.

Патрик Конов  е роден във Враца през 1999 г. Завършва средното си образование в град Враца в СУ „Отец Паисий“ с тромпет, при Николай Пеев. В момента е студент в първи курс на АМТИИ Пловдив, в класа по тромпет на Пенчо Пенчев. Носител е на 1-ва награда в конкурса „Охрид те сакам“ в Охрид, Македония; 2-ро място от „Полихимния“ в Скопие, Македония и 2-ро място от „Път към Славата“ в София.Участвал е като солист в концерти на Симфониета-Враца.