По традиция, в навечерието на Ботеви дни, Община Враца започва прием на номинации за званието „Почетен гражданин“ и „Наградата на Враца“ за 2019 година.

С отличието „Почетен гражданин“ се удостояват лица с особен принос в областта на хуманитарните дейности, обществено-политическия, стопанския, социалния, културния или спортния живот на града. Предложения в тази категория могат да правят граждани, общински съветници, институции, сдружения, кметът на Община Враца, както и председателят на Общинския съвет в града.

В рамките на Ботевите чествания ще бъде присъден и ежегодният приз „Наградата на Враца“ за 2019 година. Отличени в тази категория ще бъдат творци, общественици, творчески състави и организации, които развиват дейност в сферата на изкуството, културата, образованието, здравеопазването, медиите, социалната сфера, както и в спорта.

Предложенията за двете престижни отличия трябва да бъдат адресирани до Общинския съвет и подадени в Центъра за административно обслужване на граждани към местната администрация, в срок до 30 април 2019 година.

Номинациите ще се разглеждат от комисия, с председател кметът Калин Каменов и членове – общински съветници, служители в местната администрация, общественици и носители на наградите на Враца.

Церемонията по връчване на двата приза ще се проведе на 1 юни – в Деня на Враца, по време на тържествената сесия на местния парламент.