Чарът на величествения врачански балкан, забулен в мъгла не остави безразличен авторът Мартин Колев при гостуването му в Регионална библиотека „Христо Ботев”.

„Докато се разхождах из града, гледах скалите и мъглата, усетих нещо магично. За пореден път се убедих, че България има голямо богатство от вълшебни места, за които трябва да се разкаже и могат да послужат за сюжети на фантастични книги”, коментира Колев.

Младият „повелител” на „Софийските магьосници” се срещна с читатели в града, за да разкаже какво е „ърбан” /градско/ фентъзи и кое му носи вдъхновение при писането.

„Едно от големите преимущества при писането на фентъзи е, че то ни помага да видим света по един нов начин. А когато човек започне да търси магията – тя изниква отвсякъде. Винаги дори става така, че вдъхновението е повече от времето”, сподели Мартин Колев.

Първият му роман „Софийски магьосници“ излезе през 2017 година и бързо го превърна в един от най-четените български автори. Втората книга „Софийски магьосници 2: В сърцето на Странджа” отново изпраща читателите на вълшебни пътешествия из столицата. Караконджоли и самодиви срещу вече познати герои отново мерят сили по познати столични улици, забележителности и любими места.

Мартин Колев е роден в Бургас през 1989 г. Завършва психология в СУ и започва магистратура по творческо писане, пак там. Автор на сборниците с разкази „Кучето на терасата“ (2009) и „Микро“ (2016). През 2017 г. печели петия конкурс за камерна пиеса „Славка Славова“ на Театър 199.

За повече информация и предстоящи събития, посете сайта на врачанската библиотека: http://iportal.libvratsa.org