Днес се прибраха двамата стрелци от СК „Спартак- Враца” – Катя Василева и Ивайло Флоров, които бяха включени в Националния тим на България и взеха участие в Световно първенство по полицейска стрелба. Състезанието се проведе от 12  до 19 ноември 2018г. в гр. Гуанджоу-Китай. Събитието се организира за  втори път  от USIP /Union Sportive Internacionale des Polices/.  В първенството взеха участие 68 страни като домакините от Китай участваха  с два отбора.

Катя Василева и Ивайло Флоров заедно с останалите членовете на Националния отбор  – Анелия Гидикова и Цанко Близнаков и всичките над 200 състезатели, стреляха през състезателните дни в 10 сцени, симулиращи различни ситуации в полицейската работа. Сцените пресъздаваха ситуации на отвличане и вземане на заложници, въоръжен обир в магазин, преследване в труднопроходима местност, арест в нарколаборатория, терористични атаки в градска стрелба, на плажа и др. Българският отбор достойно се класира на 9-то място в комплексното класиране, като съответно женският отбор зае 11– то, а мъжкият отбор – 16 – то място в селекцията от най-добрите стрелци в целия свят. Първите места в отборното и в индивидуалното класиране бяха окупирани от представители на домакините, които освен солидна подготовка на състезателите, показаха страхотна организация и бяха перфектни до най–малкия детайл.

Първенството беше открито със уникален и грандиозен спектакъл със светлинно шоу, демонстрации на различни полицейски формирования, специални части и техника. Освен класиране в най-добрите десет в света състезателите от българския отбор имаха уникалния шанс за обмяна на опит с колеги от над 70 нации, както и  да демонстрират уменията си в атмосфера на феърплей и да създадат  много нови приятелства.

Следващото състезание, в което ще вземат участие състезателите на СК,, Спартак Враца “ е Коледен турнир, организиран от СА на МВР и ОДМВР – Смолян.