Българската компания International Power Supply (IPS), специализирана в разработването на високотехнологични токозахранващи системи, е сред тазгодишните фаворити в престижното международно състезание на Shell “New Energy Challenge”.

Shell, Rockstart, YES! Delft и Get in the Ring обявиха  27-те компании – финалисти в New Energy Challenge за 2019 година. В състезанието се включиха над 200 иновативни стартъпи и скейлъпи от цяла Европа и Израел, които разработват нови технологии с потенциал да революционизират енергийния пазар. Компаниите-новатори, класирани за финалите, се състезават за влизане в програмата Shell Game Changer, като победителят в състезанието ще стартира пилотен проект със Shell.

Българската компания International Power Supply (IPS) се класира в топ 3 в категорията „Решения за енергийно управление“  и продължава уверено към финалите през октомври в Холандия.

Успехът на IPS не е случаен –  компанията  е с близо 30-годишен опит и е специализирана в разработването на високотехнологични токозахранващи системи за приложение в телекомуникациите, енергетиката, отбраната и райони без електропреносна инфраструктура. Екипът на българската фирма разработва системи за електрифициране в 58 държави на 7 континента, включително и на най-труднодостъпните места на планетата.