Турнирите по мини-волейбол „Малки великани”, които се проведоха в зоните Бургас, Стара Загора и София приключиха с изобилие от положителни емоции. След старта на „Малки великани” във Варна, второто събитие от националната верига по мини-волейбол се проведе в град Бургас, а в Стара Загора „Малки великани”  съвпадна с празненствата на града. На 9 октомври завърши първата част от квалификациите на ученическия мини-волейбол турнир за Купата на Булстрад 2018. Припомняме, че тогава в зона София първо място грабна отборът на г-н Тони Илиев. Малките таланти от Берковица са възпитаници на II-ро ОУ “Христо Смирненски”  и се класираха за големия финал в Разлог. На мероприятието в зона София 23 отбора се състезаваха в две фази: първа фаза „всеки срещу всеки” и втора фаза – „директна елиминация”, в спортна зала „Сиконко”. Специален гост на събитието бе д-р Ирена Димитрова, директор на дирекция “Превенция, Интеграция, Спорт и Туризъм” към Столична община, която зареди децата с позитивни емоции още в старта на събитието и подкрепи сърдечно инициативата. Наградите на участниците и победителите бяха връчени лично от г-н Пламен Шинов, изпълнителен директор на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“.

След мероприятието в зона София и провелите се състезания в Бургас и Стара Загора, вече са ясни отборите, които ще премерят сили за Купата на Булстрад 2018 на финала в град Разлог на 20 октомври. Това са:

– Зона Варна: СУ Никола Й. Вапцаров – град Суворово

– Зона Бургас: ОУ “Васил Априлов” – гр. Бургас

– Зона Стара Загора: 9 ОУ “Веселин Ханчев”

– Зона София: 2-ро ОУ „Христо Смирненски”, Берковица

Домакините от град Разлог ще излъчат своя отбор след вътрешна квалификация между училищата. Освен престижната награда – Купата на Булстрад 2018, отборът-победител на финала на „Малки великани” ще завоюва и специалната голяма награда – участие в спортен лагер. Допълнителни изненади са предвидени за всички участници и зрители. Националната верига по мини-волейбол “Малки великани” е инициатива на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на волейбола. “Малки великани” се провежда със съдействието на Българска федерация по Волейбол и общините – София, Варна, Бургас, Стара Загора и Разлог.