Отборът на град Берковица завоюва Купата на Булстрад 2018 и специалната награда – спортен лагер, а изненадата за всички участници бе появата на „големите великани”.

На 20 октомври в град Разлог се проведе финалното състезание от националната ученическа верига по мини-волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад 2018. В инициативата се включиха над 70 училища от цялата страна в проведените четири събития в зони Варна, Бургас, Стара Загора и София, а в кулминацията на турнира едни срещу други се изправиха 5 отбора: първенците от всяка зона и домакините от Разлог.

Купата на Булстрад 2018 бе завоювана от отбора на 2-ро ОУ „Христо Смирненски”, град Берковица (Зона София) след вълнуващ финален мач срещу отбора на СУ „Никола Й. Вапцаров”, град Суворово (Зона Варна). На трето място се класира отборът на домакините от ОУ „Никола Парапунов”, а за всички останали участници имаше  поощрителни награди.

Специален гост на събитието бе г-н Красимир Герчев, кмет на град Разлог, който откри официално финала на „Малки великани”, а наградите на победителите и участниците бяха връчени от служители ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” и лично от г-н Пламен Шинов, изпълнителен директор на дружеството. Една от вълнуващите изненади, подготвена от организаторите, бе среща между „Малките великани” и „големите” такива – сборен отбор волейболисти от националния отбор и състезатели от ВК „Пирин Разлог”, в която капитаните на ученическите направиха кратък демонстративен мач с професионалните волейболисти. Всички деца имаха възможност да поговорят и да се снимат със състезателите.

Националната верига по мини-волейбол “Малки великани” е инициатива на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на волейбола. “Малки великани” се провежда със съдействието на Българска федерация по Волейбол и общините – София, Варна, Бургас, Стара Загора и Разлог.