Убиецът на 28-годишният Юмер разчленявал тялото му няколко поредни дни.

Това се случило в необитаемо жилище, където Юмер бил убит.

Частите от тялото са били опаковани в найлонови чували, след което поставени в бидони

Окръжна прокуратура-Бургас привлече към наказателна отговорност С.Р. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 28-годишен мъж в град Бургас. Престъплението е осъществено на 04.08.2021 г. То е квалифицирано по чл.115 от НК. Трупът на пострадалия е открит на 11.08.2021 г. в разчленено състояние.

Подробности за случая бяха предоставени пред медиите днес от прокурор Георги Чинев – административен ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас, наблюдаващият досъдебното производство прокурор Десислава Трифонова и старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОД на МВР – Бургас.

Те посочиха, че спрямо С.Р. първоначално е повдигнато обвинение за отвличане, но след откриването на трупа и събиране на допълнителни доказателства, обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за убийство.

То е било осъществено с огнестрелно оръжие в жилище, собственост на С.Р. и неговата съпруга. След убийството обвиняемият е разчленил трупа, използвайки режещ инструмент.

Тези действия са извършени в рамките на три дни в жилището, където е извършено убийството. Частите от тялото са били опаковани в найлонови чували, след което поставени в бидони, което е позволило да бъдат пренесени и укрити в местност край град Бургас.

Разследващите са категорични, че обвиняемият е положил огромни усилия, за да прикрие престъплението от момента на контакта си с пострадалия до скриването на останките от тялото му.

Прокурор Георги Чинев подчерта, че работата по досъдебното производство продължава като прокуратура и полиция работят и за установяване съпричастността на С.Р. към други престъпни деяния.