Зловещо меле в центъра на Мраморен завърши с тежки наранявания за двама от жителите на селото.  На 23.04.2023г., в 04.00ч. в РУ-Враца е получено съобщение  за побой в село Мраморен. Установено  е, че трима мъже от село Баница  нанесли побой на двама жители на село Мраморен. Пострадалите са настанени  с различни наранявания  в болница  в гр. Враца. Установени  и задържани са три лица от село Баница, които са задържани за срок до 24 часа. Образувано  е досъдебно производство по чл.129 ал.2 от НК.

Според източници на “Зов нюз” до баталната сцена се е стигнало след като компанията от Баница е започнала да прави дрифтове в центъра на селото. Това се е случило след солидна употреба на алкохол. Пострадалите момчета Г. и И. от село Мраморен направили забележка на мъжете от съседното село да спрат с високоскоростните демонстрации. Те напуснали селото, но по-късно се върнали общо 12 души от Баница и буквално смлели от бой Г. и И. Ромската компания налагала двамата от Мраморен с лопати и бухалки, разказват очевидци. Едното от момчетата лежало в локва кръв, когато дошли спешните медици.

“Цялото село е в шок”, коментират източниците ни. Едното от пострадалите момчета е с разцепена глава и много тежка черепно-мозъчна травма, като не може да движи единия си крак. Другият пребит Г. е със заболяване на кръвта и също е със сериозни наранявания. Двамата са настанени в хирургичното отделение на МБАЛ”Христо Ботев”- Враца.

Снимката е илюстративна.