Двама дилъри са задържани след претърсване на два имота в Кнежа.

При извършената проверка в единия имот, собственост и обитаван от 30-годишен, 

в пластмасови кутии и стъклени буркани са намерени  общо 23 броя станиолови топчета с размери 2 см.x 7 см., две хартиени пликчета с размери  и две ръчно свити цигари с размери, всичките съдържащи суха зелена тревиста маса и съцветия.

30-годишният е обяснил, че веществото е марихуана. Наркотикът е предаден с протокол за доброволно предаване за лабораторна обработка. За извършената проверка е съставен протокол по чл.83 от ЗМВР и уведомен дежурен прокурор при РП Кнежа.

30-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК.

Проверка е извършена и  в къща, обитавана от 26-годишен от село Търнак. При претърсване е установена инсталация за отглеждане на 6  растения – канабис, засадени в пластмасови саксии.

Намерени са и сухи съцветия от канабис, поставени в стълен буркан и две електронни везни. Обитателят на имота е потвърдил, че той е засадил и отглеждал засадения канабис, а съцветията от канабис са му предоставени за съхранение от друг жител на Кнежа. Наркотикът е предаден за лабораторна обработка.

26-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП Кнежа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 и по чл.354 „в“, ал.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

Снимката е илюстративна.