Окръжен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г. И. Той е привлечен в качеството на обвиняем от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 1 май т. г. около 01:30 ч. в гр. Козлодуй, в района на пристанището, е отвлякъл Т. П. от същия град, като е използвал лек автомобил „Фолксваген Голф“. За това престъпление законодателят е предвидил наказание “лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г. И. съдът прие, че е налице обосновано предположение за съпричастността на обвиняемия към престъплението, в което е обвинен, както и че съществува реална, а не хипотетична опасност той да извърши престъпление и/или да се укрие. Г. И. е осъждан, като настоящето деяние, за което му е повдигнато обвинение, е извършено в изпитателния срок на предишно негово осъждане.

Съществува и другата алтернативна опасност, предвидена в закона, а именно обвиняемият да се укрие. От доказателствата по това дело е видно, че той се е укривал от органите на реда и е осуетявал извършването на проверки от контролните органи.

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение с привеждане на обвиняемия Г. И. в следствения арест към Затвора – Враца.

Определението на Окръжен съд – Враца може да се обжалва и протестира в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.