Видинските криминалисти са задържали трима младежи за притежание на наркотици. Полицейските действия били предприети в хода на специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението в региона.

Вчера следобед, в с. Капитановци служителите на реда спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 18-годишен жител на с. Търняне.

На задната седалка в превозното средство открили и иззели 31 пликчета с общо 45 грама зелена суха листна маса, 9 пликчета с общо 9,7 грама бяло прахообразно вещество и електронна везна. При полевия наркотест тревата реагирала на канабис, а белият прах индикирал на амфетамин. Последвало претърсване в дома на младежа в Търняне. Там разследващите намерили и иззели още две пликчета с 11,3 грама канабис. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

генерал агрохимикали

В Капитановци, полицаите проверили и двама 19-годишни местни жители. С протоколи единият доброволно предал плик с 0,4 грама канабис, а другият – плик с 0,3 грама кристали, реагирали на наркотичното вещество LSD. По случаите в РУ-Видин са образувани две предварителни проверки за престъпление по чл.354а от Наказателния кодекс.

Тримата били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Работата на разследващите продължава.