Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха 175 365 броя заготовки за кутии цигари и 112 бобини коркофан (филтърна хартия) при проверка на товарен автомобил в района на Дунав мост при Видин.

На 15.10.2023 г., около 18:00 часа, в района на ГКПП Дунав мост 2 – Видин – Калафат митнически служители спират за проверка излизащ от страната товарен автомобил, управляван от български гражданин. Според представената от водача товарителница, той е превозвал 33 палета с мокри кърпички от България за Нидерландия. При извършената митническа проверка е установено, че само външните редове палети в товара съдържат кашони с пакети мокри кърпички. В 10 от вътрешните палети са открити кашони с идентични надписи за мокри кърпички, но съдържащи заготовки за кутии цигари и бобини с филтърна хартия за производство на цигари.

Установени са общо 175 365 броя заготовки за кутии цигари и 112 бобини коркофан (филтърна хартия), всички с надписи на световна търговска марка. Те са задържани поради съмнения, че нарушават права на интелектуалната собственост. Работата по случая продължава.