В рамките на акцията са проверени два сигнала, 18 лица от криминалния контингент и са разкрити 2 престъпления.

Четирима, занимавали се по първоначална информация с лихварска дейност, са задържани при специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, проведена вчера на територията на Участък Бойчиновци. В акцията са участвали  криминалисти и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност”.

Арестуваните са от село Портитовци.

При претърсване на частен имот с две къщи в селото, едната от които обитавана от двама местни жители – на 34 г. и 31 г., са иззети:

тефтер с изписани имена и суми; заверено пълномощно; свидетелство за регистрация за лек автомобил с монтанска регистрация; комплекти с документи за продажба на автомобили – договори, удостоверения, фактури, разписки; документи за покупко-продажба на недвижими имоти – нотариални актове, вносни бележки, скици.

Претърсена е и друга къща в селото, обитавана от 43-годишен и 20-годишен,

където са открити два документа на чужд език, издадени от фирма за парични преводи за общата сума от 100 евро, както и 2 немски регистрационни табели.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 252, ал.1 от НК в ОДМВР Монтана.

По време на специализираната полицейска операция в село Охрид е заловен и 32-годишен местен жител  като извършител на кражба на камера, прожектор с фотоклетка, чанта за документи и домашна посуда от къща в селото.

В хода на акцията е осъществен и контрол за безопасност на движението, като са установени 10 нарушения и са съставени глоби с фиш.