Митнически служители от Териториална дирекция “Южна морска”

задържаха 12 298 опаковки със сексуални стимуланти при митническа проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

В камиона са открити и 231 кг недекларирани мариновани лозови листа.

На 07.11.2020г., около 03.40 часа, на трасе „Входящи товарни автомобили” на МП „Капитан Андреево“ пристига товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът заявил, че превозва пратки на физически лица- личен багаж за Франция и за Германия.

Превозното средство е селектирано за проверка.

След пролъчване с рентгенова апаратура и последваща физическа проверка митническите служители установяват, че между описаната в представените документи стока са

укрити кашони съдържащи 10 500 опаковки с общо 66 280 таблетки лекарствен продукт с надписи Cialis, Vega, Vegaxes и 1798 опаковки с  общо 12 580 пакетчета с желе с надпис Kamagra oral jelly. По състав лекарствените продукти са от типа на стимулантите за мъжка потентност.

В товарното помещение са открити и недекларирани 42 буркана мариновани лозови листа с общо тегло 231 кг.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор  под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково водачът на автомобила, турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс.