За броени часове криминалисти разкрили и задържали двама криминално проявени – на 16 и 19 години от гр. Грамада, извършители на грабеж.

На 26 ноември в 8.30 часа жител на градчето сигнализирал в полицията за посегателството. Мъжът разказал, че около 1.00 часа двама непознати проникнали в дома му и след като отправили заплахи с брадва отнели ръчен циркуляр, ъглошлайф и сак с декоративна козметика.

В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия авторите на деянието били установени и задържани в полицейския арест. В условията на неотложност разследващите извършили претърсване в обитаван от пълнолетния имот – там открили и иззели инкриминираните вещи.

След доклад в прокуратурата на 27 ноември двамата били привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното по случая досъдебно производство по описа на РУ-Кула. Спрямо непълнолетния обвиняем е взета мярка за отклонение „задържане за срок до 72 часа“, а спрямо пълнолетния – „парична гаранция“. Работата на разследващия екип продължава.

Снимката е илюстративна.