Служители на РУ Лом установиха по „горещи“ следи извършител на кражби в крайдунавския град.

На 20.05.24 г. около 16,00 ч. в РУ Лом постъпил сигнал от служител на охранителна фирма, който съобщил, че след известие от сигнално-охранителна техника задържал мъж в момент на кражба от частен дом в гр. Лом.

На място незабавно били изпратени служители РУ Лом, които установили 38-годишен криминално проявен от крайдунавския град.

При оглед на местопроизшествието било изяснено, че с техническо средство мъжът взломил входна врата и прозорец от ПВЦ дограма на къщата, откъдето извършил кражба на кафемашина, различни по вид домакински съдове, led осветителна лампа, тенджера за готвене на пара и други вещи. Откраднатите вещи били намерени укрити в затревена площ на имота.

В хода на разследването било установено, че от друг имот в Лом 38-годишният противозаконно отнел моторен трион, градинска медна пръскачка, тенджера алпака, както и различни по вид и сечение електрически проводници и удължители.

Същия ден мъжът бил забелязан да влиза в още една къща, но след появата на работник, избягал. Дошлият да извършва монтажни работи в постройка в имота установил, че била взломена входната врата и направен опит да бъдат противозаконно отнети инструменти.

По случаите в РУ Лом са образувани досъдебни производства.

Снимката е илюстративна.