Митнически служители задържаха 34 000 къса (1 700 кутии) цигари в кашони с хранителни продукти в района на ГКПП „Дунав мост-Русе“.

На 22.04.2021 г., около 20:00 часа, митническите инспектори отклоняват за проверка товарен микробус с българска регистрация, напускащ страната.

Превозното средство пътува от България за Германия.

При проверката се установява, че в част от кашоните с хранителни продукти в товарното помещение на автомобила има цигари от различни чуждестранни марки с български акцизен бандерол.

Водачът обяснил, че тютюневите изделия са негови и ги транспортира за роднини и приятели в Германия.

Към момента на проверката обаче не е представил необходимите документи, съгласно акцизното законодателство, поради което му е съставен акт за административно нарушение.

Още 12 000 къса (600 кутии) цигари с български акцизен бандерол са задържали митнически служители при друга проверка в района на ГКПП „Дунав мост-Русе“.

На 15.04.2021 г. инспекторите спират за проверка автомобил с българска регистрация.

Зад тапицериите и корите на багажното отделение, задните врати и други фабрични кухини са открити 12 000 къса цигари от три чуждестранни марки.

И в този случай водачът не е разполагал с необходимите документи, поради което му е съставен акт за нарушение на акцизното законодателство, а цигарите са задържани.

Снимката е илюстративна.