ПТП с причинени материални щети по три МПС-та е реализирано на път III-112 на територията на община Брусарци.

На 24.08.2023 г. около 01:00 ч. на РП III-112, в района на км-20+575 на територията на община Брусарци, с посока на движение от гр. Монтана към гр. Видин, 30-годишен турски водач при управление на товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“, собственост на турска фирма, се движи с несъобразена скорост с релефа на местността на пътя, при което при навлизане в десен завой губи контрол над волана, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска странично насрещно движещия се лек автомобил „Пежо 307“ с монтанска регистрация, собственост и управляван от 24-годишен монтански жител.

Вследствие на удара лекият автомобил излиза вдясно извън пътното платно, товарният автомобил продължава движението си в насрещната пътна лента и блъска челно и странично лек автомобил „Мерцедес ГЛ 320“, собственост на фирма, управляван от 47-годишен врачански жител.

При удара мерцедесът излиза извън пътното платно, а товарният автомобил продължава движението си в насрещното платно за движение, излиза извън него, блъска два пътни знака и се преобръща странично в канавка.

При реализираното ПТП са нанесени материални щети по трите МПС-та. Пробите на водачите за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. На местопроизшествието е извършен оглед от служители на РУ Лом. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимката е илюстративна.