Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 33-годишния Г.Ц. за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК.

Обвиняемият Г.Ц. живеел на семейни начала с М.Д., с която имали дете. Поради влошаване на отношенията им двамата се разделили. Жената се преместила в жилище на ул. „Бенковски“ в гр. Вълчедръм. Въпреки това помежду им често възниквали конфликти.

След инициирано от М.Д. съдебно производство по Закона за защита от домашното насилие спрямо Г.Ц. била издадена заповед за защита по гражданско дело, с която били постановени мерки за закрила. Обвиняемият се задължавал за срок от 18 месеца да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо М.Д. и му се забранявало да приближава нея, жилището й и местата за социални контакти и отдих на по малко от 50 метра.

В ранните часове на 13.11.2020 г. Г.Ц. употребил алкохол. Около 02,30 ч., въпреки издадената заповед за защита, приближил дома на М.Д. и започнал да хвърля камъни, като счупил прозорец. Родителите на жената, живущи в къщата, се събудили и чули виковете и ругатни на обвиняемия. След сигнализиране на органите на реда Г.Ц бил установен и задържан.

Предстои делото да продължи в съда.