С наложено ефективно наказание приключи делото срещу Р.С., обвинен от Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина, за извършени от него три престъпления по транспорта – по чл. 343б, ал. 3; чл. 343в, ал. 2 и по чл. 345, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 54, ал. 1 от НК.

На 03.01.2022 г., в гр. Бяла Слатина, Р.С. управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. Водачът не притежавал шофьорска книжка, което било констатирано от служители на РУ на МВР с акт за установяване на административно нарушение. Това деяние той извършил в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото.

Освен това по досъдебното производство е било изяснено, че управляваното от него превозно средство не е регистрирано по надлежния ред.

Обвиняемият Р.С. се е признал за виновен за извършените от него престъпления. Между защитата му и Районна прокуратура – Враца е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Наложено му е наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“ при общ режим на изтърпяване и глоба в размер на 700 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.