Вчера, около 17:35 ч. в гр. Враца катастрофират л. а. „Форд Мондео“, управляван от /47г/ от гр.Враца и л.а. „Щкода Фабия“ собственост и управляван от /50г/ от гр.Враца и пътник на предна дясна седалка /23г/ от гр.Враца.

Ранен е водачът в л.а.“Шкода“, което е транспортиран до СО на МБАЛ „Христо Ботев“ от екип на ЦСМП, където след преглед е установено, че има разкъсноконтузни рани на главата и шията и охлузвания в областта на горните и долните крайници. Същия е прегледан и освободен за домашно лечение без опасност за живота.

Пътникът в л.а.“Шкода“ сам е посетил СО на МБАЛ „Христ Ботев“, където е отказал да бъде прегледан, но имал видими наранявания в областта на главата.

По данни на МВР, щетите по превозните средства са около 3000 лева.

Причина за ПТП-то е несъобразена скорост с характера и интензивността на движението от страна на водача на л.а.“Форд“ вследствие на което навлиза в лентата за насрещно движение и блъска насрещно движещия се л.а.“Шкода Фабия“.

Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство Алко тест Дрегер 7510 като пробата на водача на “Форд“-а е над 1.2 промила алкохол, а на водача на л.а.“Шкода“ е отрицателна.

Водачът на л.а.“Форд“ е изпробван и за употреба на наркотични вещества или техните аналози с техническо средство Дръг тест 5000, като пробата е отрицателна.

Съставени са 2бр. АУАН и е изготвен протокол за ПТП и карта за пострадали лица.

Водачът на л.а.“Форд“ е задържан в РУ Враца за срок до 24ч. Образувано е БП.

Снимка: група „I see you КАТ-Враца(област)“