Териториално отделение – Оряхово при Районна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт срещу М.А. за извършено от него престъпление по чл. 159б, ал. 1, вр. чл. 159а, ал.1 от НК.

През 2017 г. обвиняемият се сближил с жена от област Враца, която живеела заедно със своите родители и малолетния си син. Мъжът знаел, че тя е безработна и има финансови проблеми. Предложил й да замине с него за Германия, където щял да й съдейства да си намери работа. Тя приела и напуснала дома си без да уведоми близките за решението си.

На 02.07.2017 г. двамата с М.А. заминали за чужбина, като обвиняемият организирал пътуването и поел съответните разходи. В Германия жената била използвана за развратни действия. За целта й бил създаден профил в интернет сайт за предоставяне на сексуални услуги. На нейни близки тя казала, че работи в птицеферма в Италия и няколко пъти им изпращала парични суми.

Впоследствие бащата на пострадалата жена получил обаждане по телефон от непознат мъж, който му съобщил, че дъщеря му е жертва на трафик на хора и следва да подаде сигнал до органите на МВР. По случая било образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.