Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.В. и Л.В. за извършено от тях престъпление по чл. 155, ал. 5, т. 2, вр. чл. 155, ал. 3, вр. чл. 155, ал. l, вр. чл. 20 от НК.

Обвиняемите В.В. и Л.В. са осъждани.

През м. февруари двамата се запознали с 14-годишна ученичка. Имали приятелски отношения, заедно посещавали заведения, купували й храна и напитки, давали й джобни пари. Не след дълго са й предложили да печели пари, като проституира. Момичето отказало. След този случай продължили да се виждат, както и да склоняват непълнолетната към предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

В периода от м. март 2021 г. до м. април. 2021 г. обвиняемите убеждавали, мотивирали и свождали ученичката да осъществява полови контакти с различни мъже срещу предварително уговорено от тях заплащане. Съдействали чрез намиране на клиенти, публикували обява в интернет сайт, водели я и я прибирали от различни адреси, осигурявали превоз. Често вземали момичето от училище, поради което то имало много неизвинени отсъствия.

Пострадалата не споделила с никого от близките си с какво се занимава. Била принуждавана да предоставя сексуални услуги чрез заплахи от страна на В.В. и Л.В.

Бащата на 14-годишното момиче, който работел в Германия, разбрал за случващото се с дъщеря му. Върнал се в страната и подал сигнал в полицията.

В хода на разследването са били събрани доказателства за виновността на обвиняемите и са извършени експертизи – аудиотехническа и комплексна психиатрично – психологична.

Престъпните деяния са извършвани от В.В. и Л.В. с користна цел – получаване на част от сумите, заплащани за извършените сексуални актове.

По делото предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.