Районна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт срещу В.П. (на 43 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 2 от НК.

Обвиняемият В.П. е многократно осъждан, има трайно изградени престъпни навици.

На 09.06.2021 г. 67-годишна жена посетила имота си във врачанско село. В търсене на помощ за окосяване на трева в двора постигнала уговорка с В.П., който се съгласил да изпълни ангажимента срещу 35 лева.

Той дошъл при нея с моторна коса и окосил малка част от тревата. Не след дълго тръгнал, обещавайки да довърши работата на следващия ден, при което предварително му била изплатена уговорената сума.

Около 22,20 ч. вечерта обвиняемият В.П. се обадил на жената по телефон под предлог, че носи жило за моторната коса, което трябва да остави в дома й. Тя се възпротивила, но била заплашена, че ще бъде счупен прозорец на вратата й. Уплашена от поведението му, пострадалата отворила на В.П. Той веднага нахълтал в къщата й, блъскайки я в стената. Пострадалата започнала да вика за помощ, но обвиняемият й отправил закани с убийство. Възползвайки се от състоянието й на страх, обвиняемият извършил насилствен полов акт с възрастната жена.

В ранните часове на 10.06.2021 г. пострадалата успяла да избяга навън и да подаде сигнал на телефон 112.

Още същия ден В.П. е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление. От Районна прокуратура – Враца са били предприети незабавни действия за вземане на мярката му за неотклонение „задържане под стража“. Внесеното от прокуратурата искане е било одобрено от съда. Понастоящем извършителят е в затвора в гр. Враца.

Предстои делото да продължи в съда.