Районна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 23-годишен мъж за закана с убийство на фелдшерка от Спешна помощ, съобщават от държавното обвинение.

Обвинението срещу мъжа е за това, че на 9 септември 2021 г. в с. Малиново, обл. Ловеч, се заканил с убийство на фелдшерката от ЦСМП Ловеч при изпълнение на служебните ѝ задължения. Докато държал работещ моторен трион, той заявил: „Тази вечер ще режа глави“.

На същата дата по време на дежурството на фелдшерката бил получен сигнал за лице от с. Малиново, което имало нужда от Спешна помощ поради гръдна болка и високо кръвно. Пострадалата, заедно с шофьора на специализиран автомобил, тръгнала към адреса. До здравната служба в селото ги чакал обвиняемият, за да ги отведе до къщата. Той бил в нетрезво състояние и се качил в автомобила със запалена цигара и кен бира, въпреки отправената му забележка.

генерал агрохимикали

При прегледа фелдшерката установила, че човекът, който се нуждаел от помощ (баща на обвиняемия) бил видимо употребил алкохол, но преценила, че е необходимо да бъде откаран в Спешно отделение в гр. Ловеч, за да му бъдат направени изследвания (ЕКГ и консулт с кардиолог). Когато казала на  обвиняемия, че баща му трябва да бъде транспортиран до Спешното отделение за допълнителни прегледи, мъжът заявил, че баща му няма да ходи в болницата. След това влязъл в къщата, излязъл оттам със запалена резачка за дърва и започнал да обикаля около линейката, като размахвал резачката и викал – „тази вечер ще режа глави“. Дръпнал баща си и не му позволил да се качи в линейката, а с агресивното си поведение предизвикал уплаха и стрес в екипа.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.