Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо В. Д. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Срещу него от Окръжна прокуратура – Враца е повдигнато обвинение за това, че за времето от 07.07.2019 г. до 14.06.2020 г. в различни населени места в област Враца /гр. Мездра, с. Баница, с. Фурен и гр. Враца/, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил заблуждение у различни граждани, че ще им подсигури работа в Германия, за което следва да му преведат по 70.00 лв. за кандидат за работа, и поддържал това заблуждение, като с това им причинил имотна вреда в общ размер на 560.00 лв.

Той е обвинен и в това, че през април 2021 г. в гр. Враца с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил заблуждение у Ц. З., че ще му осигури работа в Германия, за което следва да му преведе капаро от 70.00 лв., поддържал това заблуждение и с това на 07.04.2021 г. му причинил имотна вреда, в размер на 70.00 лв., като измамата е извършена повторно в немаловажен случай – извършва престъплението след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

генерал агрохимикали

Съдът прие, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства обосновават в достатъчна степен подозрението, че обвиняемият е съпричастен към осъществяване на деянията, в които е обвинен.

„Обвиняемият В. Д. е осъждан, има лоши характеристични данни и не малък брой заявителски материал и образувани досъдебни производства за криминални прояви от същия вид, за престъпления по чл. 209 НК, които обстоятелства допълнително подсилват извода за налична реална и интензивна опасност от извършване на ново престъпление, а изложените в обратен смисъл аргументи на защитата се явяват необосновани“ – се казва в мотивите на Окръжен съд – Враца.

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.