Вчера служители на РУ Кнежа при ОДМВР – Плевен са провели полицейска операция по линия “Разпространение на акцизни стоки – цигари без бандерол”.

В 07:00 часа са извършили проверки на търговски обекти в село Еница.

В хранителен магазин, стопанисван от 55-годишен, са намерили да се държат 21 броя кутии с цигари без бандерол – 10 кутии с марка “President Slims” 100 мм, и 11 броя кутии с марка “Galaxy” 80 мм. Всичките 420 къса цигари са предадени с протокол за доброволно предаване.

По случая е образувана преписка за престъпление по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс.

Работата продължава служител от икономическа полиция при РУ Кнежа. В друг търговски обект – магазин за хранителни стоки, собственост и стопанисван от 50-годишен, са установени изложени за продажба 24 броя кутии цигари от различни марки, облепени с акцизен български бандерол, но без да притежава разрешение за търговия с тютюневи изделия, издадено от ТД “Дунавска” – Русе при агенция „Митници“.

С протокол за доброволно предаване за иззети от обекта 7 кутии с цигари с марка “King original red” 100 mm, 8 кутии с цигари с марка “Rothmans superkings blue” 100 mm и 9 кутии с цигари с марка “Karelia blue” 100 mm.

За извършената проверка в търговския обект е съставен констативен протокол.

Образувана е преписка за извършено нарушение на чл.100 „а“, ал.1 от ЗАДС /Закона за акцизите и данъчните складове/.

Работата по случая продължават служители на отдел “МРР Дунавска” в ГДМРР при агенция “Митници”.

Сезирана е прокуратурата в Плевен.

Снимката е илюстративна.