Вчера, около 11:10 ч. на ул. „Петроханска” в с. Бързия, при движение в посока към гр. София, 68-годишен водач на лек автомобил „Ситроен Ксара” със софийска регистрация на прав пътен участък губи контрол над волана, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска челно в предната лява част специален автомобил „Мерцедес” с прикачено полуремарке „Шмитц” със софийски регистрации.

Вследствие на удара лекият автомобил остава в покой перпендикулярно на пътното платно на десния тротоар. Специалният автомобил „Мерцедес” получава повреда по кормилното управление, отклонява се вляво, преминава през лентата за насрещно движение и блъска паркиран на тротоара лек автомобил „Ланчия Капа” със софийска регистрация, продължава движението си през оградата на частен дом, при което се блъска в едноетажна къща в същия имот.

В резултат на инцидента тежко ранен, с опасност за живота, водачът на лекия автомобил „Ситроен Ксара” от гр. София е настанен в МБАЛ Монтана, където по-късно през деня почива.

Пробата за употреба на алкохол на водача на специалния автомобил „Мерцедес” е отрицателна. Поради невъзможност не е извършена проба за алкохол на водача на лекия автомобил.

Работата по случая продължава РУ Берковица. Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал. 1 от НК.

Снимката е илюстративна.