Катастрофа между лек автомобил и влекач е станала вчера, около 18:40 часа на РП II-81, в района на с. Долно Церовене, община Якимово, с посока на движение от гр. Лом към гр. Монтана.

50-годишния водач от с. Крива бара при управление на лекия си автомобил „Фолксваген Бора” с монтанска регистрация на прав участък предприема изпреварване на специален автомобил МАН със софийска регистрация, навлиза в насрещната пътна лента и се блъска в предната лява част на движещия се срещу него влекач „Скания” със софийска регистрация, управляван от 43-годишен водач от гр. Карнобат.

Вследствие на удара водачът на лекия автомобил губи контрол над управлението, завърта се на пътното платно и се блъска странично в предната част на следващия движещ се в посока от гр. Монтана към гр. Лом влекач „Скания” със софийска регистрация, управляван от 30-годишен жител на с. Равнец.

Лекият автомобил „Фолксваген Бора” излиза вляво извън пътното платно. При ПТП-та са нанасени материални щети по МПС- тата, а водачът на лекия автомобил е починал на място.

Водачите на товарните автомобили са изпробвани за употребата на алкохол, като пробите им са отрицателни.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ Лом, извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство по чл.343 ал.1 буква “в” във вр. с чл. 342 ал.1 НК.

Трупът на починалия водач е транспортиран за аутопсия в МБАЛ Монтана. Работата по изясняване на случая продължава РУ Лом.

Снимката е илюстративна.

СЕБН