На 25.09.2023 г. около 17:00 ч. е подаден сигнал за възникнало ПТП в с. Студено буче, обл. Монтана при изхода на селото в посока гр. Монтана.

Водачът и собственик на лек автомобил “Шкода Октавиа” 72 г. жител на гр. София, движейки се в посока от гр. Видин към гр. Монтана навлиза в насрещната лента за движение и реализира ПТП с удар в автобус “Мерцедес Туризмо 15 РХД”, собственост на фирма, управляван от 31 г. жител на с. Раковица, обл. Видин/ автобус от редовна пътническа линия София-Враца-Видин/.

В резултат на реализираното ПТП водачът на лекия автомобил получава тежка черепно-мозъчна травма и е откаран в МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” гр. Монтана в тежко състояние с опасност за живот.

Нанесени са материални щети по двете МПС-та. Извършен е оглед на местопроизшествие на място с участие на вещо лице – авто техник. Дадените проби за алкохол и наркотици на водача на автобуса са отрицателни.

С оглед на местопроизшествие е образувано досъдебно производство в РУ Монтана за престъпление по чл. 343, ал. 1, б.”б” от НК. Работата по случая продължава в РУ Монтана.

Снимката е илюстративна.