Румънски шофьор, причинил по непредпазливост смърт на двама души и тежки травми на други двама, оспорва решение на съда.

Присъдата му е от 05.03.2019 г. от  Окръжен съд-Плевен.

С нея магистратите са признали подсъдимия Георги Й., гражданин на Република Румъния за виновен в това, че на 20.09.2016 г., на път I-3, Бяла-Ботевград, в с. Радомирци, обл. Плевен, на кръстовището на ул. „Васил Левски“ и ул. „Георги Димитров“, при управление на МПС – товарен автомобил марка „Ивеко Дейли“, нарушил правилата за движение по пътищата като по непредпазливост причинил смъртта на две лица и тежка и средна телесна повреда на други двама.

Румънецът управлявал посоченото МПС със скорост 80,3 км./ч. при позвoлена в населено място скорост от 50 км/ч, се посочва в съобщението на съда.

Наложеното наказание от 3 години лишаване от свобода, при първоначален общ режим и отнемане на правото на Й. да управлява моторни превозни средства за срок от 5 години, обаче удовлетворява румънския шофьор.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивни жалби от подсъдимия и защитниците му. Първото заседание по него е насрочено за понеделник, 15 юли.