Само два месеца след като бе освободен от поправителния дом към затвора във Враца, Роки отново започна да краде.

Жертвите му този път са две 15-годишни деца от град Мизия.

Изпеченият крадец заплашил двама ученици и отнел всичките им пари-сума от 95 лева.

След извършената кражба, 18-годишният Силвестър П., по прякор Роки се укрил.

Полицията го издирва.

Крадецът отново е действал по познатата и добре отиграна схема.

Припомняме, че това е вторият му престой в поправителния дом за малолетни и непълнолетни към затвора във Враца.

Общо 28 на брой са престъпленията, заради които крадливият ром е прибран на топло за втори път.

Оказва се, че Силвестър е психично здрав и осъзнава действията си. Проблемът е, че не изпитва никаква вина и е изключително манипулативен.

Досието на невръстния крадец е дебело, като в него са заведени кражби от търговски обекти и кражби от физически лица, извършени чрез насилие и изнудване.

Запазена марка на Роки са кражбите от негови връстници, които пътуват с влак. Използвайки страха на жертвите си, ромът ги обирал до шушка без каквито и да било притеснения. Родителите обикновено не подавали жалби в полицията от страх и поради тази причина не всички кражби на Силвестър са достигнали до органите на реда.

Ето част от известните кражби на Роки:

На 09.01.2018 г. в гр. Враца, от павилион за продажба на палачинки крадльото е отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 40,00 лв.,  11 дни по-късно, Силвестър прави удар на същия павилион,  като отмъква парична сума в размер на 89,00 лв.

Освен тези грабежи, Силвестър е присвоил и чужди движими вещи на стойност 1039,81 лв., собственост на различни граждани:

През есента на 2017 г. в гр. Враца, невръстният крадец свил мобилен телефон марка „Леново А5000” със СИМ карта, на обща стойност 187,41 лв., собственост на Б.Г.О. от гр. Враца;  на 20.02.2018 г. в гр. Враца, ж.к. „Сениче“ малолетният е присвоил мобилен апарат марка „Самсунг”, модел „Галакси J5 Gold” със СИМ карта на обща стойност 234,00 лв., собственост на Д.П.Д. от гр. Мездра;  на 30.04.2018г. , в района на училище “Св.Св.Кирил и Методий“ Роки е откраднал още един телефон, марка „Huawei”, модел “Р9 Lite” със СИМ карта, на обща стойност 263,40 лева, собственост на Г.Й.Г. от гр. Враца.

В началото на май 2019 година, в лапите на крадливото ромче пада поредната жертва, която остава без мобилен телефон марка „Леново А536” със СИМ карта на обща стойност 300,00 лв., собственост на С.В.Г. от гр. Враца. Следва поредна жертва, но през юли.
Един от фрапиращите случаи се е разиграл във влака за Мездра, когато Силвестър нападнал момиче, бутал я в стената и я заплашвал, че ще я пребие и изнасили. Така той откраднал  мобилен телефон, неустановена марка със СИМ карта на стойност 34,30 лв.; 2 бр. кутия цигари на стойност 8,60 лв.; дънки на стойност 36,00 лв. и чифт кецове на стойност 27,00 лв. или вещи на обща стойност 105,90 лева от владението на Й.М.М.
Чувството за безнаказаност на Роки започва да го подтиква към  все по-агресивни и страшни прояви  към неговите жертви и той още веднъж употребява сила, за да ограби връстник. След като нанесъл удари в ребрата на своята жертва, той откраднал 35,00 лева и портмоне на стойност 6,00 лв. или вещи на обща стойност 41,00 лв. от владението на С.И.К.
Наглите кражби, извършени от Силвестър П. с проява на насилие са буквално неизброими, имайки предвид крехката възраст на престъпника.