Днес в съда  срещу Т.С. е внесен обвинителен акт от окръжна прокуратура-Плевен за грабеж на 90-годишен мъж в с. Ореховица, извършен на 12.05.2020 г.

Т.С. е обвинен за това, че на 12.05.2020 г., в с. Ореховица, обл. Плевен, при условията на опасен рецидив, отнел сумата от 90  лева от владението на собственика В. М., с намерението противозаконно да ги присвои, като му нанесъл удари в областта на тялото и главата.

За престъплението се предвижда наказание от пет до петнадесет години лишаване от свобода, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

Няколко дни след деянието извършителят на тежкото престъпление бе разкрит, привлечен в качеството на обвиняем и по искане на прокуратурата му бе взета мярка за неотклонение задържане под стража.

В хода на разследването е установено, че същият е извършител и на две други тежки умишлени престъпления, за които също е привлечен като обвиняем – опит за кражба, извършена при условията на опасен рецидив /чл.196, ал.1 от НК/ и опит за принуда /чл.143 НК/.

Лицето е осъждано  многократно за престъпления от общ характер – 14 присъди и от задържането му под стража, до настоящия момент в селото не е извършен нито един грабеж.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.