Не друго, а стъклени бутилки с бира избрал разбеснял се мъж като „оръжие” срещу полицаи, дошли да усмирят скандал.

Сцената се разиграла в село  Бъркач. Вечерта местният жител Ц.Х. отишъл в центъра и седнал на разпивка с познати. Докато консумирали алкохол, между тяхната компания и друга група лица възникнала конфликт. Полицейските служители, извършващи по това време обход на селото, видели групата хора и забелязали, че между тях видимо има агресивни отношения. Спрели служебния автомобил и се отправили към тях, за да се уверят. Виждайки идващите полицаи, обаче Ц.Х. решил, че в този момент вече униформените са „врагове”. Започнал да отправя обидни реплики към тях, да замахва с ръце, показвайки намерение да ги удари. Даже посягал. Накрая хвърлил две бутилки с бира по служителите на реда. „Мерникът” му явно, въпреки изпития алкохол, все още бил относително верен и едната от тях ударила полицай.

При проверката е установено, че това не е първо такова проявление на Ц.Х. Той вече бил осъждан за такова нещо. От прокуратурата го характеризират като човек с трайно утвърдени престъпни навици и демонстриране на  нагло и арогантно държание спрямо служителите на различни държавни институции.

Заради рецидива на Ц.Х. Районна прокуратура – Плевен е повдигнала обвинение по чл.325 ал.ІV вр. ал.І, вр.чл.28 от НК. То сега вече е внесено и в съда.

Предстои насрочване на делото за разглеждане по същество.

Снимка: Pixabay