8 криминални престъпления са разкрили полицаи по време на специализирана операция за противодействие на битовата престъпност, проведена вчера между 07,00 ч. и 17,30 ч. на територията, обслужвана от РУ Лом.

В нея са участвали 11 екипа на РУ Лом и ЗЖУ Монтана.  В хода на планираните мероприятия са извършени обходи в районите на малките населени места, изградени са 3 КПП-та в района на гр. Лом и вилните зони “Садовете” и “Бахчите”. Извършени са проверки на 59 МПС с 68 лица и 10 обекта.

По време на акцията са разкрити двама извършители на кражби, заловен е и младеж с наркотици. Разкрити са и 5 случая на незаконно добита дървесина в землището на ломското село Станево.

Като автор на джебчийска кражба е уличен 18-годишен криминално проявен жител на с. Ковачица, който в гр. Лом отнел от дамската чанта на местна жителка сумата от 70 лв. Паричната сума е върната на собственичката.

55-годишна жителка на с. Ковачица върнала мобилен телефон, който отнела от ломска жителка в района на ул. „Георги Кирков” в гр. Лом.

Амфетамини с тегло от 0,65 грама са иззети под формата на суха листна маса и саморъчна цигара при обиск на 25-годишен криминално проявен жител на гр. Вълчедръм.

В хода на акцията в землището на с. Станево са заловени 5-ма водачи от с. Долни Цибър, управлявали каруци с незаконно добита дървесина. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите. По случаите са образувани преписки.