На територията на РУ Монтана бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалния добив, транспортиране, преработка и търговия с дървесина, вчера  между 15,00 ч. и 19,00 ч.

Участие са взели служители на РУ Монтана, сектор за противодействие на икономическата престъпност в ОДМВР, РДГ Берковица, ДГС Монтана и ЗЖУ Монтана.

В хода на операцията са задържани 5 конски каруци с 5 кубика дървесина, без наличие на контролен горски знак  и 4 моторни триона. Две от каруците са задържани на входа на с. Вирове, а 3 – на входа на село Габровница.

В с. Доктор Йосифово е установен лек автомобил “Форд Ескорт”, превозващ един кубик дърва, без наличие на контролен горски знак, като проверката е показала, че регистрационните  номерата на автомобила са предназначени за друго МПС. Водач на автомобила е бил 19-годишният П.Д. от същото село. По случая е образувано бързо производство в РУ Монтана.

На територията на с. Смоляновци са намерени и иззети складирани 7 кубика дърва за огрев, без контролен горски знак.

В хода на акцията полицейските служители са извършили проверка на 32 МПС. Съставени са 6 акта по Закона за горите, 8 акта по ЗБЛД и 2 акта по ЗДвП.

Снимката е илюстративна.