С определение на съда на 67-годишния П.П. от гр. Берковица е наложено наказание „пробация“ за срок от 7 месеца за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2. вр с ал. 1 вр. чл.26, ал.1 от НК.

Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Берковица за нарушаване на предписание за поставяне под карантина, издадено от Регионална здравна инспекция в изпълнение на въведените противоепидемични мерки против разпространението на Covid-19. В три последователни дни той няколкократно напускал адреса, на който бил задължен да се намира.

В хода на разследването е било установено, че в периода 03.04.2021 г. – 05.04.2021 г. подсъдимият се намирал в избирателна секция, разположена в гимназия на ул. „Доктор Иван Панов“ в гр. Берковица. Освен това посетил и Районната избирателна комисия в гр. Монтана.

генерал агрохимикали

Подсъдимият се е признал за виновен и се е споразумял с прокуратурата. Сключеното между страните споразумение е било одобрено от съда. В изпълнение на наложените му пробационни мерки той е задължен през следващите 7 месеца да търпи регистрация по настоящ адрес и да се явява на периодични срещи с пробационен служител.