На 27.02.2022 г. около 18:00 ч., в с. Замфир, улица “Замфир Хаджийски” е спрян от служители на АП при РУ – Лом лек автомобил марка “Фиат Улисе”. При извършена проверка от екип на ПК  за употреба на алкохол  с техническо средство „Алкотест 7510“, уредът отчита 2,70 промила концентрация на алкохол в издишания от водача въздух. Издаден е талон за медицинско изследване, но водачът приема показанията на техническото средство и не е дал кръвна проба за изследване. Образувано е  БП № 188/27.02.22 г. На водача е съставен АУАН по ЗДвП и е задържан за 24 часа в РУ Лом. Работа по случая продължава в РУ – Лом.

Отново на 27.02.2022 г. около 15:10 ч. в с. Лехчево, обл. Монтана, ул. “Георги Димитров” е спрян за проверка лек автомобил марка “Фолксваген Транспортер”. При извършената проверка за алкохол с техническо средство  “Алкотест Дрегер 7510“, същият отчел 1,30 промила в издишания от водача въздух. На водача е съставен АУАН, издаден е талон за медицинско изследванe и е съпроводен до МБАЛ гр. Монтана, където е дал кръвна проба. Образувано е досъдебно  производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава в РУ – Монтана.

На същата дата, но около 05:40 ч. в гр. Монтана на бул. “Христо Ботев” с посока на движение от ул. “Св. Климент Охридски” към ул. “Граф Игнатиев”, дежурен автопатрул на сектор ПП при ОДМВР – Монтана спира за проверка лек автомобил марка “Алфа Ромео”. Водачът е изпробван с техническо средство „Алкотест 7510“, който отчел 1,29 промила алкохол в издишания въздух. Водачът не е приел показанията на техническото средство и се съгласява да даде кръвна проба за изследване. Издаден му е талон за изследване и е съпроводен до МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“, където му е взета кръвна проба за изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимката е илюстративна.