Сигналът е получен в четвъртък и е подаден от жител на Враца.

Мъжът заявил, че две непознати за него лица, чрез използване на сила и  удари в областта на главата, с което е нанесена телесна повреда, са отнели от владението му раница съдържаща мъжки портфейл, сумата от 400 лева, 5 паунда, лична карта и дебитна карта. По случая в районното управление във Враца е образувано досъдебно производство по Наказателния кодекс.

В петък, в районното управление във Враца, се е явил жител на града, който заявил, че  предната вечер, около 19.30 часа в град Враца, две непознати за него лица чрез използване на сила удари в областта на главата и ритници в краката, с което е нанесена телесна повреда, са отнели от владението му раница съдържаща вещи дрехи и сума от 700 лева.

Проведени са незабавни оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия. След проведените издирвателни мероприятия се е установило, че извършителите на двата грабежа са криминално непроявените лица М. Г. Х. на 19 години от София и М. А. Ц. на 19 години от село Зверино. Същите са се придвижвали с лек автомобил “БМВ” и проследявали потърпевшите от София до Враца, където са извършили престъплението си.

Лицата са задържани в районното управление във Враца за срок до 24 часа. На територията на полицията във Враца са извършени допълнителни процесуално – следствени действия М. Х. и М. Ц са привлечени като обвиняеми и с постановление на прокурор на районната прокуратура във Враца  са задържани за срок до 72 часа.

Работата по документиране на престъпленията  продължава.