Вчера между 09:00 ч. и 16:30 ч. на територията, обслужвана от РУ-Вършец е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност под ръководството на Окръжна прокуратура – гр. Монтана.

В операцията са участвали екипи на РУ-Вършец и ЗЖУ-Монтана. Извършени са проверки на 7 обекта, 17 МПС и 25 лица.

Образувано е досъдебно производство за незаконно притежание на оръжие в с. Долна Бела Речка и са разкрити две престъпления – повреждане на пейки в с. Черкаски и кражба от частен дом в курортния град.

При извършено претърсване в помещение на бивша помпена станция, пригодена като жилищна постройка в местността Лаката в землището на с. Долна Бела Речка, собственост и обитаван от 64-годишен вършечки жител, са иззети гладкостенна двуцевна пушка, самоделно нарезно огнестрелно оръжие тип „пушка”, гладкостенна цев без фабричен номер и газ-сигнален пистолет с демонтирана защитна муфа, за които притежателят не представил необходимите документи за произход и притежание.

40-годишен криминално проявен от курортния град е установен като извършител на домова кражба на стойност 800 лв. – през седмицата той отнел от бараката на свой съгражданин излезли от употреба земеделски сечива – лопати и чукове, 50-метров меден проводник, 3 електрически разклонителя, всеки с дължина от 30 метра, 2 брадви, 2 медни звънци и медна тел.

На 34-годишен жител на с. Черкаски са съставени 3 акта по ЗДвП – в началото на седмицата при управление на лек автомобил увредил 2 пейки в центъра на селото.

При извършената проверка е установено, че е неправоспособен водач. Преписката по случая ще бъде докладвана на Районна прокуратура – гр. Монтана.

Снимката е илюстративна.