Арестуваха баща и син в Лом.  Бащата се укривал в дома на сина си. За него е имало издадена европейска заповед за задържане, тъй като е осъден на 10 години затвор от съд в Италия.

Двамата са арестувани, след жалба от две семейства от Лом. В нощта на 15 февруари двете двойки  – жена на 52 години и съпругът й на 54, заедно с  жена на 46 и мъжът й на 60 години, чакали такси 30 минути, след полунощ на кръстовището на улиците „Пристанищна“ и Дунавска“. Четиримата били на тротоара, когато към тях се приближил неизвестен млад мъж и нанесъл с юмрук удари в лицата на двамата мъже.

Едната от жените незабавно позвънила на 112 и на мястото пристигнала полиция.

На следващия ден униформените вече имали информация кой е среднощният побойник и отишли в дома му. Междувременно получили сигнал, че в една от постройките в двора на имота се укрива възрастен мъж. Криминалистите претърсили всяка от сградите, но една от стаите бяла заключена и 30-годишният стопанин отказвал да я отвори. Униформените успели да влязат в заключеното помещение и там открили по-възрастен мъж. Станало ясно, че той е с адресна регистрация във видинското село Срацимир, а справка в масивите на МВР установила, че за него има издадена европейска заповед за задържане.

Бащата и сина са отведени в районното и са задържани. Води се разследване.